Hozzávalók: |
Elkészítés: |
60 dkg rétesliszt, 25 dkg vaj, 20+10 dkg trappista sajt, 2,5 dkg élesztő, 1 mk cukor, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 2 + 1 tojás, só |
60 dkg lisztben eldörzsölünk 25 dkg vajat, belereszelünk 20 dkg trappista sajtot és az egészet jól összekeverjük. 2,5 dkg élesztőt 2 dl langyos cukros tejben felfuttatunk. Fél pohár tejfölt, két tojást, kevés sót és a felpuffasztott élesztőt a tésztába keverjük, jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk, kétszer félbehajtjuk, 15 percig pihentetjük, és ezt még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval vagy cékonyfalú pohárral kiszaggatjuk, reszelt sajttal a tetejét megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |