recept: Sajtos pogácsa, Kifőzde
Sajtos pogácsa
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

60 dkg rétesliszt,
25 dkg vaj,
20+10 dkg trappista sajt,
2,5 dkg élesztő, 1 mk cukor,
2 dl tej,
1 dl tejföl,
2 + 1 tojás,



60 dkg lisztben eldörzsölünk 25 dkg vajat, belereszelünk 20 dkg trappista sajtot és az egészet jól összekeverjük.
2,5 dkg élesztőt 2 dl langyos cukros tejben felfuttatunk.
Fél pohár tejfölt, két tojást, kevés sót és a felpuffasztott élesztőt a tésztába keverjük, jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk, kétszer félbehajtjuk, 15 percig pihentetjük, és ezt még kétszer megismételjük.
Az utolsó kelesztés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval vagy cékonyfalú pohárral kiszaggatjuk, reszelt sajttal a tetejét megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.18. Utoljára frissítve: 2008.08.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-29 20:41:09 - 2.18)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez